Over Voedselbos kabouters

Team

Het team van de Voedselboskabouters gaat samen met jou aan de slag om op diverse locaties in Nederland voedselbossen te ontwerpen. Samen zorgen we voor een mooie toekomst voor alle generaties.

De Voedselboskabouters is een initiatief van Arjan de Vries, Iwein Fuld en Andreas Heijdendael. Later is het team uitgebreid met Kyara Smit, Remko Leeuw en Simon Dermout Kramer en Agnes Mero

Ze hebben ruime ervaring met bosbeheer, alternatieve voedselproductie, en het aanleggen van voedselbossen. Heb je interesse in voedselbossen en wil je een keer met een van de teamleden hier live over sparren, neem dan contact op via het contact formulier. Er is altijd wel iets te regelen voor 'n bezoek aan Marjan's bos in Haaren, Foda Silva in Valkenswaard of Meristeem voedselbos in Den Bosch.

Wat is een voedselbos kabouter?

Om voedselbossen aan te leggen heb je enthousiasme, creativiteit, kennis, kunde, materialen, middelen en tijd nodig. Een voedselboskabouter is een expert, medewerker of enthousiaste vrijwilliger die mee helpt of/en expert is in het aanleggen van voedselbossen in Nederland.

Kunden die een voedselboskabouter bijvoorbeeld heeft is weten hoe je bomen plant of hoe je een voedselbos ontwerp maakt. Een voedselboskabouter kan ook iemand zijn die actief is in het uitzoeken van subsidies voor voedselbossen of juist helpt bij de sociale media van jouw voedselbos. Ook kan een voedselboskabouter gewoon geĂ¯nteresseerd zijn in voedselbossen en wil hij of zij graag een handje meehelpen met planten of andere taken als vrijwilliger.

Kortom een voedselboskabouter helpt met alle aspecten die komen kijken bij het aanleggen, onderhouden en promoten van gezonde voedselbossen en het verwezenlijken van de missie. En iedereen die interesse heeft in voedselbossen en actief wil worden kan een voedselboskabouter worden.

Missie en Visie

Onze missie en visie hebben heel wat uurtjes gekost om hier achter te komen, maar uiteindelijk

Een symbiose creeeren tussen mens, natuur en voedsel

Onze visie is dat over 10 jaar heeft iedereen in Nederland een hap uit 'n voedselbos gegeten. In 2050 voor iedereen in Nederland het toegankelijk en gebruikelijk is om hun voedsel uit het lokale voedselbos te halen.