Laatste ontwikkelingen Meristeem Voedselbos Den Bosch

Zoals je kon lezen in ons artikel “hoe zit het nu met het Meristeem project ” (en in het Brabants Dagblad en andere kranten) hebben we geen geluk gehad met de overdracht van het Meristeem perceel door de Gemeente den Bosch.

Meristeem weer terug bij af
Meristeem weer terug bij af

Zoals je kon lezen in ons artikel “hoe zit het nu met het Meristeem project ” (en in het Brabants Dagblad en andere kranten) hebben we geen geluk gehad met de overdracht van het Meristeem perceel door de Gemeente den Bosch. Een petitie met honderden handtekeningen, vragen door verschillende partijen en een heleboel duimende enthousiastelingen mochten niet baten en het perceel ligt er nog steeds kaal geklepeld bij. Over een paar jaar zul je misschien een onverwacht stuk fruit zien wat herinnert aan onze goede moed van begin 2021. Het heeft flink zeer gedaan. Au.

Zoals een wijs iemand eens zei: het geeft niet hoe vaak je valt, het maakt uit hoe vaak je weer opstaat. Wij staan uiteraard _altijd_ weer op, totdat de hele wereld weer is bedekt met een heerlijke eetbare jungle vol blije mensen.

De gemeente schaamde zich ook diep voor de gang van zaken en verschillende ambtenaren hebben hun uiterste best gedaan om met een alternatief te komen: dat is gedeeltelijk gelukt in de vorm van Voedselbos de Haverlei. Hierover volgt binnenkort een mooi artikel.

De stand van zaken op een rijtje

 De verliezen die we waarschijnlijk tot onze spijt voorlopig moeten accepteren:

  1. Nog geen samenwerking met Land van Ons (we proberen de gemeente te overtuigen het Haverlij perceel te verkopen, maar dat schiet niet echt op).

  2. Dik drie hectare minder voedselbos

  3. En natuurlijk alles wat er door de talloze mensen vergeefs in is gestoken.

Bij dezen dus onze welgemeende excuses aan alle partners en vrijwilligers die sinds 2019 een stukje van hun ziel in dit project hebben gestopt. Wij hebben er echt alles aan gedaan, en zodra we weer een deur op een kiertje zien staan gaan daar gelijk twintig breekijzers en een baksteen tussen. Maar voor nu likken wij onze wonden en gaan we wat positieve energie in de Haverlij steken. Dat wordt een fantastisch project, en iedereen is ook daar welkom om mee te delen in de overvloed. Laat ons weten als je vragen hebt, en uiteraard als je wilt meedoen op de Haverlij!