Voedselboskabouter Team

Wat is een voedselboskabouter?

Onze missie

Een symbiose creeeren tussen mens, natuur en voedsel.

Onze visie

Over 10 jaar heeft iedereen in Nederland een hap uit ’n voedselbos gegeten.

In 2050 is het voor iedereen in Nederland toegankelijk en gebruikelijk om hun voedsel uit het lokale voedselbos te halen.

Wat is een voedselbos kabouter?

Om voedselbossen aan te leggen heb je enthousiasme, creativiteit, kennis, kunde, materialen, middelen en tijd nodig. Een voedselboskabouter is een expert, medewerker of enthousiaste vrijwilliger die mee helpt of/en expert is in het aanleggen van voedselbossen in Nederland.

Kunden die een voedselboskabouter bijvoorbeeld heeft is weten hoe je bomen plant of hoe je een voedselbos ontwerp maakt. Een voedselboskabouter kan ook iemand zijn die actief is in het uitzoeken van subsidies voor voedselbossen of juist helpt bij de sociale media van jouw voedselbos. Ook kan een voedselboskabouter gewoon geïnteresseerd zijn in voedselbossen en wil hij of zij graag een handje meehelpen met planten of andere taken als vrijwilliger.

Kortom een voedselboskabouter helpt met alle aspecten die komen kijken bij het aanleggen, onderhouden en promoten van gezonde voedselbossen en het verwezenlijken van de missie. En iedereen die interesse heeft in voedselbossen en actief wil worden kan een voedselboskabouter worden. Heb jij interessen neem dan contact op!

Team

Het team van de Voedselboskabouters gaat samen met jou aan de slag om op diverse locaties in Nederland voedselbossen te ontwerpen en aan te leggen. Samen zorgen we voor een mooie toekomst voor alle generaties.

De Voedselboskabouters is een initiatief van Arjan de Vries, Iwein Fuld en Andreas Heijdendael. Kort na oprichting is het team uitgebreid met Kyara Smit, Remko Leeuw en Simon Dermout Kramer en Agnes Mero.

Samen vormen wij de corporatie Voedselboskabouters. Onze missie is om een symbiose te creëren tussen mens, natuur en voedsel en deze is leidend voor onze beslissingen, motivatie en inzet.

Wij hebben ruime ervaring met bosbeheer, alternatieve voedselproductie, en het aanleggen van voedselbossen. Heb je interesse in voedselbossen en wil je een keer met een van de teamleden hier live over sparren, neem dan contact op. Er is altijd wel iets te regelen voor ’n bezoek aan Marjan's bos in Haaren, Voedselbos t’Mortelke in Valkenswaard of Meristeem voedselbos in Den Bosch.

Voedselboskabouters

Iwein Fuld
Iwein Fuld

Ontwerper, Ondernemer

085-2016976Iwein@voedselboskabouters.nl
Sjuul van den bijgaart
Sjuul van den Bijgaart

Hagen, subsidies, ondernemer

Agnes Mero
Agnes Mero-Herman

Ontwerp, natuureducatie, (kinder)activiteiten

085-2016976Agnes@voedselboskabouters.nl
Simon Dermout Cramer
Simon Dermout Cramer

Ontwerper, inkoper, boomverzorger

085-2016976Simon@voedselboskabouters.nl
Andreas Heijdendaal

Techniek, verhalen

Willem Dorelijers
Willem Dorelijers

Ontwerper

085-2016976info@voedselboskabouters.nl
Micheal Passenier
Micheal Passenier

Planten vermeerderaar & Helpende hand

085-2016976info@voedselboskabouters.nl
Jip Leermakers
Jip Leermakers

Schimmelexpert

085-2016976Jip@voedselboskabouters.nl