Worshop foto 2

Workshops en activiteiten

Wil jij graag een leuke workshop omtrent voedselbossen en natuur doen? De voedselboskabouters delen graag onze expertise in de vorm van een workshop. Zo hebben we jaarlijks tientallen workshops gepland waar men zich voor kan aanmelden. Een privé workshop op maat is ook mogelijk, neem gerust contact met ons op.

Wil je graag op een interactieve manier leren over de natuur en eten uit de natuur? Wellicht zijn dan een van onze workshops iets voor je.

Voor de datum van de geplande workshops kijk eens in onze agenda hier.

Zie je in de agenda niet een workshop naar wens of wil je graag een privé workshop voor bijvoorbeeld een verjaardag of bedrijfsuitje? Dan kunt je contact met ons opnemen via info@voedselboskabouters.nl

Hieronder vind je welke workshops en activiteiten wij aanbieden.

Een paddenstoelenwandeling met soep aan het einde voor een groep van cc. 15 mensen - €500,- excl. btw

Tijdens deze paddenstoelen wandeling leren we welke paddenstoelen eetbaar zijn en hoe je ze kan herkennen. Daarnaast leren we ook veel over het habitat en de ecologische rol van deze schimmels. Aan het eind van de wandeling eten we samen een paddenstoelen soep.

meer info over de wandelingen vind je hier. Wilt u ook in uw directe omgeving zorgen dat er eetbare paddenstoelen gaan groeien? Kijk dan eens naar onze volgende workshop.

De workshop Pimp je voedselbos met paddenstoelen kost €500,- excl. btw (max. 15 personen)

Altijd al willen weten hoe je buiten paddenstoelen kan groeien? Of hoe je de eetbare paddenstoelen in je omgeving een handje kan helpen?
Tijdens deze workshop gaan we leren hoe je buiten paddenstoelen kan kweken en paddenstoelen via sporen kan uitzetten.

Wil je op een betrouwbare manier veel paddenstoelen kweken? Dan is het kweken op stam wellicht iets voor je. Wij bieden een workshop aan waar we kweek stammetjes gaan maken met bijvoorbeeld Shiitake of Oesterzwam. Na de workshop mag je deze zelf meenemen.

Een workshop over het kweken van paddenstoelen is €500,- excl. btw (max. 15 personen)

Tijdens deze workshop gaan we samen met alle deelnemer de mogelijkheden verkennen van het kweken van paddenstoelen op stammetjes. Dit is een van de oudste cultivatie methodes voor het groeien van schimmels. Na de workshop mogen de deelnemers zelf hun stammetje meenemen om thuis eetbare paddenstoelen te oogsten.

Naast de activiteiten rond paddenstoelen hebben we nog meer mogelijkheden zoals wildpluk wandeling, wild koken, hout hakken, zeisen, stekken, mulchen, ontwerpen.