Fluweelpootje

Paddenstoelen in het voedselbos

Wil je ook paddenstoelen kweken in je voedselbos? Of ben je benieuwd hoe je schimmels allemaal kunt inzetten voor bijvoorbeeld bodemverbetering? Wij als voedselboskabouters helpen je graag met paddenstoelenkweek en alles wat met schimmels te maken heeft. Paddenstoelenexpert Jip Leermakers helpt u graag.

Om goed in te schatten welke paddestoelenkweek het beste bij je voedselbos past komt flink wat kennis kijken. Hiervoor bevelen wij een adviessessie met een van onze experts aan.

Advies op maat voor het inzetten van schimmels voor 250€ excl. BTW

Tijdens het schimmeladvies komt onze schimmelexpert langs, bekijkt het terrein en levert een advies op maat met verschillende mogelijkheden om schimmels te gebruiken voor bodemverbetering en eetbare oogst. Het schimmeladvies wordt geleverd voor €250 exclusief btw.

Nadat we hebben ingeschat hoe de schimmels het beste kunnen meehelpen in het voedselbos, helpen we ook graag om ze uit te nodigen in uw voedselbos. Dit doen we op een paddenstoelen inoculatie dag. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van wat er nodig is, dat bespreken we tijdens het advies.

Een paddenstoelen inoculatiedag kost 500€ excl. btw (inoculant en broed inbegrepen)

Bij een Paddenstoelen inoculatie dag komen de Voedselboskabouters uw voedselbos op allerlei verschillende manieren inoculeren met schimmels van eetbare paddenstoelen. Inoculeren is eigenlijk een ander woord voor besmetten. Dit kan bij een schimmelinoculatie dag het besmetten van levende bomen met helpende mycorrhiza's zijn of het besmetten van dood hout met eetbare paddenstoelen. Er zijn talloze mogelijkheden tijdens een inoculatiedag. Het is wel verstandig om eerst ons schimmeladvies in te kopen zodat we een goed beeld hebben van wat er allemaal kan in uw voedselbos.

Als er eenmaal paddestoelen in het bos staan (en dat is vaker zo dan men denkt) dan komen we graag een paddestoelenwandeling organiseren. Tijdens de wandeling worden de paddestoelen gedetermineerd en kunnen ze geoogst worden om te verwerken.

Een paddenstoelenwandeling voor 10 -20 personen voor 25€ p.p. excl. BTW

Wil je graag een paddenstoelen wandeling op locatie? Een van onze paddenstoelen experts komt bij u langs en verteld u alles over de paddenstoelen die er groeien. Welke soorten het zijn, of ze eetbaar/bruikbaar zijn en wat hun rol is in het ecosysteem.
Een paddenstoelen wandeling op locatie kan vanaf 10 personen en kost 25€ p.p. excl BTW. Een maximum van 20 personen is aan te raden.