Wat is een voedselboskabouter?

Onze missie

Een symbiose creeeren tussen mens, natuur en voedsel

Onze visie

Over 10 jaar heeft iedereen in Nederland een hap uit ’n voedselbos gegeten. 

In 2050 is het voor iedereen in Nederland  toegankelijk en gebruikelijk om hun voedsel uit het lokale voedselbos te halen.

Wat is een voedselbos kabouter?

Om voedselbossen aan te leggen heb je enthousiasme, creativiteit, kennis, kunde, materialen, middelen en tijd nodig. Een voedselboskabouter is een expert, medewerker of enthousiaste vrijwilliger die mee helpt of/en expert is in het aanleggen van voedselbossen in Nederland.

Kunden die een voedselboskabouter bijvoorbeeld heeft is weten hoe je bomen plant of hoe je een voedselbos ontwerp maakt. Een voedselboskabouter kan ook iemand zijn die actief is in het uitzoeken van subsidies voor voedselbossen of juist helpt bij de sociale media van jouw voedselbos. Ook kan een voedselboskabouter gewoon geïnteresseerd zijn in voedselbossen en wil hij of zij graag een handje meehelpen met planten of andere taken als vrijwilliger.

Kortom een voedselboskabouter helpt met alle aspecten die komen kijken bij het aanleggen, onderhouden en promoten van gezonde voedselbossen en het verwezenlijken van de missie. En iedereen die interesse heeft in voedselbossen en actief wil worden kan een voedselboskabouter worden. Heb jij interessen neem dan contact op! 

Team

Het team van de Voedselboskabouters gaat samen met jou aan de slag om op diverse locaties in Nederland voedselbossen te ontwerpen en aan te leggen. Samen zorgen we voor een mooie toekomst voor alle generaties.

De Voedselboskabouters is een initiatief van Arjan de Vries, Iwein Fuld en Andreas Heijdendael. Kort na oprichting is het team uitgebreid met Kyara Smit, Remko Leeuw en Simon Dermout Kramer en Agnes Mero.

Samen vormen wij de corporatie Voedselboskabouters. Onze missie is om een symbiose te creëren tussen mens, natuur en voedsel en deze is leidend voor onze beslissingen, motivatie en inzet.

Wij hebben ruime ervaring met bosbeheer, alternatieve voedselproductie, en het aanleggen van voedselbossen. Heb je interesse in voedselbossen en wil je een keer met een van de teamleden hier live over sparren, neem dan contact op. Er is altijd wel iets te regelen voor ’n bezoek aan Marjan’s bos in Haaren, Voedselbos t’Mortelke in Valkenswaard of Meristeem voedselbos in Den Bosch.

Voedselboskabouters

Agnes Mero-Hermans

Agnes Mero-Hermans

Vrijwilligers coördinator & ontwerper

085-2016976

Agnes@voedselboskabouters.nl

Iwein Fuld

Iwein Fuld

Bestuurder & ontwerper

085-2016976

Iwein@voedselboskabouters.nl

Simon Dermout Cramer

Simon Dermout Cramer

Bestuurder, ontwerper & inkoper

085-2016976

Simon@voedselboskabouters.nl

Remko Leeuw

Remko Leeuw

Accountmanagement, communicatie & ontwerper

085-2016976

Remko@voedselboskabouters.nl

Kyara Smit

Kyara Smit

Social media marketing & vrijwilligers coördinator

085-2016976

Kyara@voedselboskabouters.nl

Jip Leermakers

Jip Leermakers

Schimmelexpert

085-2016976

Jip@voedselboskabouters.nl

Micheal Passenier

Micheal Passenier

Planten vermeerderaar & Helpende hand

085-2016976