Wij helpen met 

het aanleggen & onderhouden 

van voedselbossen

“Een mooiere omgeving met verschillende planten en dieren kan ik mij niet wensen. Ik ben erg tevreden met het werk dat Voedselboskabouters voor mij hebben gedaan”.

René Muris, Marjan’s Voedselbos

Voedselbos ontwerp  &  Advies 

 

Een voedselbos ontwerpen is een hele creatieve  reis. Waarbij wij je meenemen in onze wereld en manier van kijken & denken, en waar jouw droombos en gebruikerswensen centraal staan.

Een voedselbos ontwerpen is op deze manier leerzaam en extra leuk!

Als je meer wilt  weten over ons ontwerp process of graag meer wilt weten over schimmel of ander advies over bijvoorbeeld jouw ontwerp? klik dan op de lees meer knop. Laat jou voedselbos droom uitkomen!

Voedselbos aanleg 

Bij het aanleggen  van een voedselbos komt veel kijken.  Vaak moet het terrein worden voorbereid waarna de ontwerpstructuur kan worden uitgezet.

Wij hebben ervaring met het aanleggen van  voedselbossen, waardoor alles soepeler verloopt. Je kunt ons vragen het volledig  te laten doen of juist dat we onderdelen van jou schouders nemen. Klik op de onderstaande knop en lees meer  over de mogelijkheden!

Voedselbos onderhoud 

Afhankelijk van hoe een bos ontworpen is, kan periodiek voedselbos onderhoud gewenst of zelfs noodzakelijk zijn.

De voedselboskabouters voorzien daarom ook in bosonderhoud, o.a. zaagwerk, maaien /zeisen en snoeien. Mocht je het fijn vinden om alleen advies te ontvangen over het  onderhoud of iemand willen hebben die af en toe jou bos observeert dan hebben wij ook daar een oplossing voor. Wil je meer weten  over wat  wij allemaal te bieden hebben klik dan op de lees meer knop.

Overal Voedselbos!

Voedselboskabouters helpen met het veroorzaken van voedselbossen

Om een voedselbos te laten groeien zijn een paar dingen nodig: kennis en kunde, middelen, materialen, en tijd. De Voedselboskabouters brengen mensen bij elkaar, omdat we samen meer kunnen dan alleen.

Wij zijn een gemeenschap van boomverzorgers, vrijwilligers en specialisten met als gemeenschappelijk doel om een symbiose tussen mens,  natuur en voedsel te creëren. Wil je meer weten over de voedselboskabouters klik dan hier

Voedselbos voor gezonde voeding en bodem

Het is hoog tijd voor een alternatief voor de industriële landbouw. Maar hoe verdient een boer de kost en komen we aan genoeg gezond eten? Een goed verzorgd voedselbos heeft een hogere productie dan een industriële akker.

Een voedselbos is ook nog eens goed voor natuur en klimaat. Als kers op de taart is het gevarieerde dieet uit een voedselbos veel gezonder dan eten uit de supermarkt. Gewoon doen dus, maar hoe dan? Lees hier de blog “Voedselbos aanleggen” over wat er allemaal komt kijken bij het beginnen van een voedselbos.

Hectares voedselbos geholpen!

Nieuws

Wat is een voedselbos?

Papa ik heb ook zin in frambozen! Zullen we die ook plukken dan kunnen we er straks een frambozentaart van maken!" "Natuurlijk jongen! Ga maar plukken", zegt pa. "Papa het zijn echt hele grote." "Dan hebben ze het dit jaar goed gedaan", zegt papa met een lach op zijn...

Lees meer

Blog

Vlekkenplansessie

Vlekkenplansessie

Wel eens van Jackson Pollock gehoord? Een Amerikaans schilder die behoorde tot het ‘Abstract Expressionisme’. Zijn totaal unieke manier van schilderen, ook wel ‘Action Painting’ genaamd doet meer denken aan een dans, dan aan een schilder die netjes met een kwast...

4-Elementen-Analyse

4-Elementen-Analyse

Om een voedselbos goed te kunnen ontwerpen is het belangrijk alle factoren die een ontwerp kunnen beïnvloeden te onderzoeken. Observatie is een van de fundamentele activiteiten die meer inzicht biedt in, achteraf, voor de hand liggende vragen. Waar komt de wind...

Hoeveel koolstof kan een voedselbos in Nederland opslaan?

Hoeveel koolstof kan een voedselbos in Nederland opslaan?

Een voedselbos slaat zoals alle bossen en planten koolstof op. Dit is erg belangrijk, omdat leven op aarde namelijk onmogelijk is zonder koolstof. Hoe meer je ervan in je ecosysteem hebt hoe meer leven er mogelijk is. Hoeveel koolstof een voedselbos opslaat is ook nog...